МИСТЕРИЈАТА РЕШЕНА: Пронајдена 400 години стара Библија

Сподели со своите пријатели

Женевската Библија, една од неколку стотици ретки книги украдени од библиотека во Питсбург пронајдена е во Холандија. ФБИ оваа 400 години стара книга денеска ја врати во библиотеката, јавува АП.

Loading...

Библијата била меѓу повеќе од 300 ретки книги, мапи, атласи и уште многу предмети украдениод библиотеката Карнеги минатата година.

Поранешен вработенв о библиотеката и продавач на ретки книги обвинет е за кражба на истите книги и предмети. ФБИ вели дека Библијата објавена во 1615 година откриена е во Американскиот музеј во Лајден, околу 70 километри од Амстердам.

Директорот на музејот работел со холандската полиција на враќање на Библијата во САД.

фото: пиксабеј


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *