Мистерија напишана на непознат јазик: „Rohonc Codex“ – книга што никој не знае да ја дешифрира (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Rohonc Codex е книга обвиткана со мистерии и сè уште не е преведена, не е познато на кој јазик е напишана и каде е напишана.

Loading...

Откриена е во Унгарија во текот на 19 век. Книгата се состои од скоро 200 симболи, 448 страници и 87 илустрации кои прикажуваат детали за војните, симболи на христијанството, исламот, па дури и знаци како свастиката.

Не се знае многу за мистериозната книга, освен што има 448 страници и се појавила во Унгарија во 19 век.

 

 

Не е познато кој ја напишал книгата, каде е напишана и не е познато што пишува во неа, имајќи предвид дека текстот е напишан со мистериозна азбука составена од скоро 200 симболи.

Илустрациите во книгата покажуваат детали од војните, и таа е исполнета со религиозна симболика што потсетува на христијанството, исламот, па дури и хиндуизмот.

Loading...

 

 

Можното потекло на ракописот е поврзано со Индија, Сумер или античка Унгарија. Но, сè додека не се открие што пишува во неа, нема да знаеме кој и зошто го напишал ова мистериозно дело.

Книгата можете да ја видите ОВДЕ, па обидете се да ја дешифрирате.

 


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *