Министерот Иво Ивановски си поднесе оставка

Сподели со своите пријатели

На дневниот ред на седницата на Собранието, покрај законот и избирањето на специјалниот јавен обвинител за аферата околу прислушкуваните разговори, министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски си поднесе оставка. Останатите настани го ставија во сенка неговото заминување.

Loading...

Во претходно интервју за МРТ, Ивановски најавил дека ќе замине да си работи во Бугарија. Иво Ивановски на позицијата министер дојде во 2008 година, најпривн само за информатичко општество, а подоцна и администрација.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.