18.06.2019 10:55

Минимално покачување на водостојот на Пчиња

Facebook Twitter Google+

Минимално покачување на водостојот од 10 сантиметри е забележано денеска на реката Пчиња вчера, во споредба со вчера, покажуваат податоците на Управата за хидрометеоролошки работи.

Водостојот според последните мерења од мерната станица лоцирана во селото Пелинце, изнесува 50 сантиметри и еден еден сантиметар над просекот за месец јуни.

Loading...

Најголемо покачување бележи Вардар кај Демир Капија, од 120 на 142 сантиметри, додека просекот на овој месец е 119 сантиметри.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments