МИЛИОН ПРЕГЛЕДИ: Американци тестираат руска „Лада“ (видео)

Сподели со своите пријатели

Рускиот видео блогер Павел Суслов од Калифорнија повикал двајца пријатели на улиците на Лос Анџелес да се возат во „Лада“ од 1982 година.

На момчињата им бил понуден советскиот автомобил од 1982 година со летонски таблични. За две недели, видео снимката од тестирањето надмина милион прегледи.

Пред се, американските љубители на автомобили го оцениле дизајнот „АвтоВАЗ“ споредувајќи го со старата лимузина на баварскиот BMW.

Исто така им се допаднала компактноста на автомобилот, при што „се одговара“. Еден од возачите исто така ја пофалил удовноста на седиштата.

– Ми се доапаѓа овој автомобил. Едноставно крстариш во него, рекол еден од учесниците во експериментот.

Како изгледа новата луксузна „Лада“? (фото)

Loading...

Отсуството на некои вообичаени детали за американските корисници ги изненадило момчињата. Така, на пример, тие не пронашле држачи за чаши, а исто така имале потешкотии со безбедносните појаси, им се главеле. Тенкиот волан исто така за нив бил малку необичен.

Момчињата по возењето се согласиле дека истовремено ова е едноставен и сложен автомобил со необичен дизајн, но и прилично простран.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.