Мексико ќе започне да наплаќа за селфи фотографиите (фото)

Сподели со своите пријатели

Едно од најпознатите археолошки наоѓалишта во мексико, Мајански Тулум национален парк кој привлекува околу два милиони туристи секоја година, планира да вовед епосебна такса за правење селфи на нивна територија.

Националниот парк „Мајански тулум“ наскоро ќе наплаќа по 1042 олари за правење селфи. Туристичкиот водиш Хулио Вилагомекс Вилалобос вели дека толку ќе се плаќа и за внесување таблети, ГоПро камери, аматерски камери и мобилни уреди.

Тулумот веќе долго е една од најголемите туристички атракции во меискико. На врвот бил измеѓу 13 и 15 век, а успеал да остане имун на шпанските конфискатори цели 70 години.

Меѓутоа болестите кои им ги донеле доселениците од Европа продреле во градот и бргу го опустошиле.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.