Мажите кои пијат алкохол се попривлечни, а еве и зошто

Сподели со своите пријатели

За некои жени, мажите кои пијат се прилично одбивни, но новото истражување открива дека во нив се кријат заводници кои ги освојуваат жените.

Loading...

Новите истражувања откриле дека жените попрвин ќе се за вљубат во маж кој консумира алкохол затоа што пиењето може да биде еволутивна форма на додворување.

Сепак, важно е да се напомене дека мажите кои се имаат навика за пиење се изложени на здравствени ризици што ги носи со себе вишокот алкохол.

Истражувачите изјавиле дека големи количини на алкохол на рана возраст влијаат поинаку на оштетување на мозокот и кај мажите и кај жените, но потребни се понатамошни истражувања на оваа тема.


Leave a Reply