Маж со или без брада? Еве што мислат дамите!

Сподели со своите пријатели

Истражувањето во кое жените одлучија каков маж ги привлекува покажа дека брадата игра голема улога во изборот на партнер.

Loading...

Дали сакате мажи со или без брада?

Имено, се покажа дека брадата на лицето носи со себе голема доза мажественост, а тоа го сакаат жените.

Богата брада ја комплетира линијата на мажественост, го менува обликот на лицето на момчето и со тоа го прави уште попривлечен бидејќи, реално, на никој не му се допаѓа маж кој е премногу женствен, но ниту премногу мажествен.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Кога богатите се премногу богати! Дали е време за лимитаризам?

 

 

Додај на таа идеја фактот дека брадата е поврзана со тестостерон, што укажува на зрелост.

Loading...

Студија направена пред неколку години покажа дека од 8520 жени, сите претпочитаат да избираат мажи со брада кога ќе им бидат претставени фотографии од брада и безбрада мажи.

Мажите со голема брада се сметаа за спремни за брак, додека мажите без брада се сметаа за добри партнери за врска.