МАПА: Каде живеат најнадарените мажи? Еве како котира Македонија!

Сподели со своите пријатели

Најголемата просечна големина на пенисот на оваа мапа е во западноафриканските земји.

Loading...

Иако сè уште често слушаме дека „големината не е важна“, денес сè уште има многу полемики на оваа тема.

Според повеќето истражувања, просекот е околу 9,1 см во опуштена состојба, или 13,1 см на пенисот во ерекција, а 9,4 см е просечниот волумен, измерен во средината на машкиот полов орган.

Сепак, студија на лондонската меѓународна клиника за андрологија за сексуално здравје на мажите даде малку поинакви резултати, велејќи дека просечната должина на пенисот во ерекција е 16,1 см, иако причината може да биде „фалење“, бидејќи клиниката побарала илјада машки испитаници сами да запишат колку им е долг пенисот во сантиметри, пишува Вечерњи лист.

 

 

А, за сите оние кои можеби се прашуваа како мажите стојат со должината во другите делови на светот, сајтот Target Map неодамна објави мапа на светот што ја покажува просечната големина на пенисот во сите земји.

Loading...

Земјите со највисок просек се во црвена боја, проследено со портокалова, жолта, светло зелена и на крај – зелена со најмал полов орган.

Најголемите пениси според оваа мапа се наоѓаат во земјите од Западна Африка и имаат над 16 см, додека мажите од Азија имаат најмали во просек.

Индија, Тајланд и Јужна Кореја се на дното, со просечни големини во должина од 9,3 до 10,5 см.

Австралија е во групата втори по големина со просечен пенис поголем од 14,7 сантиметри – како и Мексико, Норвешка, Италија и Шведска.

 

 

ГРУПА 1 (9,6 – 11,6 сантиметри)

Loading...

Кина, 10,9

Индија, 10,16

Индонезија, 11,6

Иран, 11,6

Ирак, 12,7

Јапонија, 10,9

Северна Кореја, 9.6

Јужна Кореја, 10,9

Loading...

Малезија, 11,1

Филипини, 10,6

Сингапур, 11,43

Тајван, 10,6

Тајланд, 10,16

Виетнам, 11,4

Loading...

 

 

ВТОРА ГРУПА (11,9 – 13.97 сантиметри)

Авганистан, 13,4

Loading...

Алжир, 1.3,9

Австралија, 13,2

Канада 13,9

Етиопија, 13,4

Финска, 13,7

Loading...

Македонија, 13,98

Гренланд 13,7

Ирска. 12.7

Монголија, 12,7

Нов Зеланд. 13,9

Пакистан, 12,1

Loading...

Португалија, 13,2

Романија, 12,4

Русија, 13,2

Шпанија. 13,9

Турција, 13,9

Loading...

Украина, 13,9

Велика Британија, 13,9

САД, 12,9

 

 

ТРЕТ ГРУПА (14,2 – 15,7 сантиметри)

Аргентина, 14,7

Австрија 14,2

Белгија 15,7

Белизе, 15,7

Бугарија, 14,9

Чиле, 13,4

Костарика, 14,9

Хрватска, 14,7

Куба, 15,7

Loading...

Данска, 15,2

Доминиканска република, 15,7

Египет, 15,7

Франција, 14,4

Германија. 14,4

Грција, 14,7

Гватемала, 15,4

Loading...

Хондурас, 14,9

Леланд, 14,4

Израел, 14,2

Италија, 15,7

Мексико 14,9

Мароко, 14,9

Холандија, 15,7

Loading...

Никарагва, 15,2

Нигерија, 15,2

Норвешка, 14,2

Полска 14,2

Јужна Африка, 15,24

Шведска, 14,7

Швајцарија, 14,2

Зимбабве, 15,4

Loading...

 

 

ЧЕТВРТА ГРУПА (16 – 18 сантиметри)

Боливија, 16.51

Бразил, 16

Колумбија, 17

Конго, 18

Чешка, 16

Еквадор, 17,5

Loading...

Гана, 17,2

Хаити. 16

Унгарија, 16,5

Јамајка, 16,2

Либан, 16,7

Панама 16,2

Перу, 16

Порто Рико, 16

Судан, 16,2

Венецуела, 17

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *