МАМА е тато, а ТАТО е мама: Детето го одлгедуваат да биде полово неутрално (фото)

Сподели со своите пријатели

Британците Луис и Ники Дравен од Мидлесбург основале прво полово неутрално семејство, одгледувајќи го своето дете во таков дух.

 

Loading...

 

Момчето Стар Клауд има четири години иод своите родители добило еден единствен совет – да не се труди повеќе да биде машко.

 

 

Мајката Луис е родена како маж, но благодарение на хормонската терапија станала жена. Таткото Ники е пансексуалец роден како жена. Се запознале на ЛГБТ собир во 2011 година.

 

Loading...

 

Инаку пансексуалноста е сексуална ориентација која ја карактеризира сексусална, емоционална и духовна привлечност кон лица без оглед на нивниот пол или родов идентитет.

Никој од нас не се оптеретува со тоа како е роден, туку сакаме да бидеме тоа што го чувствуваме. Така го одгледуваме и нашето дете – вели триесетгодишниот татко Ники.

 

Момчето го одлгедуваат за да биде „личност“, а не момче. Така тој се шминка, се игра со кукли и носи машка и женска облека. Во септември ќе тргне на училиште, ќе носи униформа со розови чорапи.

Никогаш не му кажавме дека е момче, туку дека може да биде што сака. Сака кукли и бајки, но и играчки наменети за машките деца – вели мајката Луис.

 

Во минатото имале проблеми со тоа како ги прифаќа околината, но денес семејството се прифаќа самото себе и ужива во животот.

 


Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.