Малите Французи имаат рок до 20 декември да му пишат на Дедо Мраз!

Сподели со своите пријатели

Малите Французи имаат рок до 20 декември да му напишат на Дедо Мраз, чија позната пошта „секретаријат“ во Либурн на југозападот на Франција оваа година слави 60-годишнина.

Loading...

Децата можат да му пишуваат на Дедо Мраз на два начина, да напишат писмо или мејл, соопштија од поштата, која почна со работа во понеделникот пред Божиќ.

Децата треба да напишат само „За Дедо Мраз“, но не заборавајте да ја напишат својата адреса на задната страна од пликот, за да бидат сигурни дека ќе добијат одговор.

За писмата до Дедо Мраз не е потребна поштенска марка.

Малите Французи можат да ја изберат електронската верзија на веб-страницата pere-noel.laposte.fr и да отидат на опцијата „пишувај на Дедо Мраз“.

Познатиот Дедо Мраз и околу 60 негови џуџиња, кои се волонтери во поштата и привремени работници, ќе бидат должни да им одговорат на децата, на француски или на англиски јазик.

Децата ќе добијат писмо од Дедо Мраз заедно со разгледница во боја која ќе ја испратат до семејството и пријателите, соопшти поштата.

Минатата година поштата примила 1,2 милиони писма упатени до Дедо Мраз.

Loading...

Бесплатната услуга ПТТ беше лансирана во 1962 година и прими 5.000 писма од деца.