Мали трикови: Како да не ви се замагли стаклото на автомобилот? (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Тешко е постојано да се бришат замаглените прозорци во автомобилот, особено за време на возењето.

Loading...

На ова сведочат скоро сите возачи во овие студени денови, особено рано наутро кога треба да одат на работа.

Олеснете си го животот – премачкајте ги сите стакла со пена за бричење и добро тријте со хартиена крпа, сè додека вишокот не исчезне. Истиот метод можете да го користите со огледала во бањата.

Има уште еден трик – пополнете ги старите чорапи со песок за мачки, врзете ги и оставете ги да стојат во автомобилот. Овој песок ја апсорбира влагата, така што ќе ја намали неговата количина и во вашето возило.

Во ова видео подолу, проверете споредба на производи за кои се верува дека ги штитат стаклата од замаглување, од пена за бричење, бебешки шампон, компири до гел за дезинфекција на рацете.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *