Македонија со 8. место на Евровизија

Сподели со своите пријатели

Тамара Тодевска заврши на 8. место на 64то издание на Евровизија.

Loading...

Според поените на жири комисиите од 41 држава со вкупно освоени 237 гласови Северна Македонија е втора, а Шведска прва.

Според гласовите од гледачите, Македонија освои вкупно 58 поени.

Победник на Евровизија 2019 е Холандија.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *