14.08.2019 01:49

Македонија ќе учествува во обезбедување на границите на НАТО

Facebook Twitter Google+

Од министрите во Владата на вчерашната седница се разгледа и усвои Информацијата за плановите за учество на Република Северна Македонија во силите на НАТО за обезбедување на источните и југоисточните граници на Алијансата –  Зајакнато истурено присуство.

За таа цел како што информираат од прес службата на Владата, задолжува Министерството за одбрана и Генералштабот на Армијата, да спроведат консултации и отпочнат планирачки процес со Обединетото Кралство, за учество со две лица – штабен персонал во борбената група распоредена во Естонија и предводена од Обединетото Кралство, а со придонесот да се започне до крајот на 2019 година.

loading...

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments