Мафијашки бос погребан како во филмот „Кум“

Сподели со своите пријатели

Не се снимал филм, туку во Рим се одвивал погреб на најголемиот мафијашки бос Виториј Казамониц (65).

Loading...

Кочијата со шест коњи со музика од филмот „Кум“ пристигнала до црквата превезувајќи го ковчегот во кој бил шефот на римската мафија која се занимава со дрога, проституција и лихварство.

An ornate hearse pulled by six, black-plumed horses, carries the body of Vittorio Casamonica to a Roman Catholic basilica in the Rome suburbs, where the funeral mass was celebrated, August 20, 2015. Casamonica, 65, the head of a notorious Rome crime family, was given a lavish funeral on Thursday, with a helicopter dropping red rose petals on mourners and a brass band playing the theme tune from the Godfather movie. Picture taken August 20, 2015. REUTERS/Stringer

На црквата имало плаката на која се наоѓала сликата на мафијашкиот шеф, инаку со ромско потекло, со натпис „Го освои Рим, сега ќе го освоиш Рајот“.

По црквениот обред, ковчегот е изнесен од црквата и со хеликоптер летел над небото од каде биле фрлани розини цветови.

1a4dac6d1cb6f5d423d6d8e219987564

Римјаните биле шокирани и поставиле прашање кој дал дозвола за организиарање на овој погреб со сопирање на сообраќајот и полициското обезбедување.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.