ЛК на СДММ Куманово го најави 4 – тиот меморијален турнир ”Мартин Симоновски – Матрикс”

Сподели со своите пријатели

Локалниот Клуб на Социјалдемократската младина на Куманово , традиционално по 4 – ти пат организира меморијален трунир во мал фудбал во чест на прерано згаснатиот живот на Мартин Симоновски – Матрикс, соопшти денес Владислав Трајковски, претседател на ЛК на СДММ Куманово

Loading...
  • Натпреварите ќе се одржуваат на 17-ти и 18-ти октомври во салата на СОУ “Перо Наков”.На овој турнир предвидено е да учествуваат 16 екипи. Сите заитересирани екипи своето учество треба да го пријават до 16 октомври петок) во партиските простории или на телефонскиот број 077 585 800. Ги повикуваме сите граѓани со спортски дух , да земат учество и заедно да му одадеме почит на нашиот драг пријтел, другар и брат Мартин Симоновски – Матрикс, соопшти Трајковски.

Натпреварите на 4 – тиот традиционален турниќе се играат во сабота од 11 до 19 часот, во недела од 13 до 17 часот, со тоа што во недела ќе се игра за трето место, а финалето е закажано за 16 часот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.