Лекарите им рекле да подготвуваат погреб за своето бебе, но се случуваат чуда (фото)

Сподели со своите пријатели

Додека поголемиот дел од родителите во текот на бременоста се подготвуваат за раѓањето на бебето гледајќи во иднината, Стефан Џонс и неговата сопруга Ерика имале друг тип на подготовки.

Loading...

Тие морале да подготвуваат погреб за своето неродено девојче. Целата драма започнала кога ерика забременила. Но, набргу лекарите во 18-то месец од бременоста воочиле дека бебето има Даунов синдром.

12001035_986595984737337_7578211562279874555_o1-600x7941-622x823

Тоа не било се. Во 30-та недела кај нероденото девојче откриле неизлечлив тумор на мозокот.

Поради туморот кој бргу растел во главата на бебето, лекарите предвиделе дека ќе живее само неколку часа и на родителите им советувале да започнат да подготвуваат погреб.

11935217_980177318712537_2353273710337673280_o-622x829

На 6ти август 2015 година Абигејл е родена. Родителите овие фотографии ги направиле во нејзина чест за да можат засекогаш да ги зачуваат во своето сеќавање.

Стефан и Ерика се потпреле на проценките на лекарите и самите станале свесни дека нивното дете нема да биде многу долго со нив. Но, сите останале изненадени кога Абигејл започнала да јаде и се повеќе да расте и да се развива како нормално бебе.

Loading...

11986477_979285315468404_7209562144795177881_n-622x622

Тогаш побарале мислење и од други лекари кои дошле до неверојатно откритие.

Туморот се намалил и со тоа се оствариле можности истиот безбедно да биде отстранет. По тешката операција животот на Абигејл бил спасен. Од 12 октомри, малото девојче конечно со своите родители ќе се врати тома и ќе продолжи да живее.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.