Квалитетен секс ја намалува болката 10 пати подобро од аналгетиците

Сподели со своите пријатели

Ако имате редовен секс ќе бидете поздрави, покажале истражувањата. 

Во спротивно, ако од некоја причина трпите сексуална апститенција, по извесно време можете да се соочите со необично чукање на срцето, боцкање во градите, кочење на раката, главоболка, несоница, депресија.

Ова посебно се однесува на жените, истакнуваат експертите. Уредниот сексуален живот, пред се е добар за срцето и циркулацијата. За време на односите срцето има и до 150 отчукувања во минута, што претставува одличен тренинг.

Ако сексуалните односи ги практикувате три пати неделно, ризикот од срцевиот удар дволно се намалува, пресметале научниците. Квалитетниот секс ја намалува болката и до 10 пати подобро до аналгетиците, велат тие. Освен тоа, сексуано активна личност е помалку подложна на прелади, грип и инфекции, тврдат експертите.

За време на сексуалниот однос женското тело произведува двојно повеќе строгени, што се препозната во сјајната коса и мека кожа.

Естрогенот за жените е многу важен затоа што го штити срцето, а долгорочно спречува појава на Алцахјмеровата болест и остеопорозата. Потењето, кое обично е задолжително пропратан работа, доведува до чистење на порите што кожата ја прави посветла и отпорна на појава на дерматитис.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.