Кумановските ученици ја покажаа креативноста на маскенбалот „Батко Ѓорѓија“ (ГАЛЕРИЈА)

Сподели со своите пријатели

На градскиот плоштад во Куманово денеска се одржа традиционалниот маскенбал „Батко Ѓорѓија“ во организација на Фондацијата за култура и спорт при Општина Куманово, а под покровителство на Градоначалникот и Советот.

Loading...

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Кумановски Муабети (@kumanovskimuabeti.mk)

 

Стотици деца од градинките, основните и средни училишта, како и штитениците на Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака наша“ и припадници на Црвениот крст денеска беа дел од оваа манифестација.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Кумановски Муабети (@kumanovskimuabeti.mk)

 

Loading...

Стручно жири ги прогласи и најдобрите и најкреативни маски за годинава:

Градинка:

1 место: „Детелинка“ – маска Лебеди

2 место: „Кокиче“ – маска Моите чувства

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Кумановски Муабети (@kumanovskimuabeti.mk)

 

Loading...

Основни училишта:

1 место: „Кочо Рацин“

2 место: „Вук Караџиќ“

3 место: „Магдалена Антова“

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Кумановски Муабети (@kumanovskimuabeti.mk)

 

Средни училишта:

Loading...

1 место: „Киро Бурназ“

2 место: „Наце Буѓони“

3 место: Гимназија „Гоце Делчев“

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Кумановски Муабети (@kumanovskimuabeti.mk)

 

Loading...

Повеќе фотографии може да погледнете на нашиот Инстаграм профил!