Кумановските пожарникари ќе добијат нова опрема (видео)

Сподели со своите пријатели

Вработените во Територијалната противпожарна единица Куманово кон почетокот на 2018 година ќе добијат нова основна опрема, најави денеска градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски.

Опремата која е застарена ќе биде заменета со нова за која, како што посочи градоначалникот, веќе е распишана тендерска постапка.

– Веќе е во тек е тендерска постапка распишана за набавка на нова основна опрема на пожарникарите во нашата општина обезбедени од сопствени средства и веќе во 2018 година ќе набавиме основна опрема и ќе продолжиме технички да се доопремуваме согласно нивните барања. Исто така ја користам оваа прилика да се заблагодарам на најдобриот полицаец и пожарникар, да им посакам успех здравје среќа, да имаат што помалку работа и доследно согласно правилата на служба да си ја вршат својата работа и институциите кои ги претставуваат нивните командири и началници, изјави Димитриевски.

Loading...

Утринава беа прогласени и најдобриот полицицаец и пожарникар во Општина Куманово за 2017 година.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.