Кумановските атлетичари со извонредни резултати од Националниот фрлачки куп

Сподели со своите пријатели

Атлетичарите од Атлетскиот клуб Куманово изминатиот викенд учествуваа на Националниот фрлачки куп при што остварија извонредни резултати.

Loading...

Како и секогаш Маријан Нојковски доминираше во фрлање ѓуле.

Матеја Ефремовска со убедлива победа во фрлање диск и второ место на фрлање ѓуле.

Теа Алексовска со две државни титули во фрлање ѓуле во категорија на млади младинки и фрлање диск во младинска категорија.

Дијана Вукановиќ стана шампион во фрлање ѓуле во младинска категорија и вицешампион во фрлање копје во сениорска конкуренција.

Најмладиот член Христијан Златановски се закити со две трети места во фрлање диск и фрлање копје во пионерска категорија.

Никола Ивановски