Кумановските атлетичари ја претставуваа Македонија на Европското првенство

Сподели со своите пријатели

Атлетичарите од Атлетски клуб Куманово беа дел од репрезентацијата на Македонија и успешно ја претставуваа на Европското екипно првенство кое се одржа во Кипар и се вратија со неколку лични рекорди.

Loading...

 

 

Матеја Ефремовска настапи во 3 дисципни, односно во фрлање диск, фрлање копје и фрлање кладиво.

 

 

Loading...

Маријан Нојковски зема учество во фрлање кладиво и ѓуле, додека младата Дијана Вукановиќ беше дел од штафетатат 4×400м.

 

 

Со атлетската репрезентација беше и  тренерот Филип Колевски како дел од стручниот тим кој ја предводеше македонската репрезентација.

Leave a Reply