Куманово ќе се вклучи во проектот „Македонија без отпад“

Сподели со своите пријатели

Министерството за животна средина и просторно планирање и Асоцијацијата за чиста животна средина „Ајде Македонија“ и оваа година продолжуваат со реализација на проектот „Македонија без отпад“.

Loading...

За таа цел утре ќе се спроведе истиот на територија на целата држава, а во Куманово ќе се вклучат државните институции, локалната самоуправа, јавните и комунални претпријатија, граѓаните и месното население.

Целта на проектот е органзиирано и што помасовно да се вклучат граѓаните и сите засегнати групи за да го исчистат отпадот од  животната средина.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.