Куманово домаќин на Државното училишно првенствено во атлетика, Димитриевски им посака успех (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски, денеска го отвори традиционално Државното првенство во атлетика за средни и основни
училишта, кое последователно се одржува веќе 6 години во Куманово, во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија и Општински сојуз на училишен спорт – Куманово.

Loading...

 

 

Во изминатите 4 години во Куманово се изградија 14 отворени спортски терени, реконструирано е игралиштето во Соколана, изградени беа три нови училишни спортски сали, а во моментот се реконструира нашата Спортска сала и се гради ново спортско игралиште во градскиот парк.

 

 

Loading...

Развој на спортот во Куманово и обезбедување на услови за правилен развој на идните генерации остануваат приоритет на Општина Куманово.

На настаните учество земаа над 400 спортисти од скоро сите градови од државата.

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

Loading...