Куќа во природата поради која многумина би ги оставиле становите од 100 квадрати (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Шеј е жена која решила да го живее својот живот во мала куќа.

Loading...

Својата филозофија на живот ја споделува со истомисленици на кои може сама да дизајнира и да гради мали куќи, бидејќи отворила компанија што се занимава со тоа.

 

 

Но, куќата што ја опремила за себе е направена за да може да се движи. Главниот дел е на тркала, а другиот дел е фиксиран и тоа е дрвена тераса со крошна од зелен покрив и стакло.

Внатрешноста е полна со зеленило и е многу безбедна за малите деца. Куќата е полна со светлина поради големата влезна врата што покрива половина ѕид и е целосно изработена од стакло.

 

Loading...

 

Кујната е практична и зафаќа поголем дел од куќата, бидејќи не е мала. Тој е полн со ормани и скриени прегради за складирање, како и тезга направена од цврсто дрво.

„Трикот е во тоа што ни треба многу простор. Реалноста е дека ни треба многу малку за среќен живот”, тврди сопственичката на оваа куќа.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *