КУД „Српски вез“ ќе одбележи шест години постоење

Сподели со своите пријатели

Со целовечерен годишен концерт, Културно-уметничкото друштво „Српски вез“ ќе одбележи шест години од своето постоење. Концертот ќе се одржи на 20ти април (сабота) во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ со почеток од 19 часот.

Loading...

– По тој повод предвидена е богата културно уметничка програма, каде што покрај „Српски вез“, како специјални гости на Концертот ќе настапат и СКУД „Просвјета“ од Вуковар Република Хрватска и КУД „Симонида“ од Косово и Метохија, изјави Далибор Китановиќ од „Српски вез“.

      На самиот концерт најавено е присуство на неколку амбасадори, пратеници, градоначалникот на Куманово како и бројни гости од културниот живот од Србија и Македонија.

– Покрај богатата програма предвидени се и неколку изненадувања за Кумановската публика, додава Китановиќ.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *