Кучето Кактус херојски истрча 160 километри низ Сахара (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Откако истрча повеќе од 160 километри кучето со прекарот Кактус стана јунак на една од најтешките трки вос ветот.

Овој натпреварувач се приклучил на натпреварувањето „Маратон дес Саблес“ во фазата преку пустината Сахара во Мароко.

Loading...

Кактус ја завршил третата етапа за само четири час аи 30 минути и го освоил 52 место од околу 800 натпреварувачи. Многумина биле изненади кога виделе куче на трката.

Кучето сепак им пркоси на предупредуавњата дека многу порано ќе се врати дома па ја завршило и четвртата и најдолга етапа и тоа за 11 часа и 15 минути.

До петтата и заврша фаза, упорниот тркал го добил службениот број „000“ и уред за следење за да јавноста може да го следи неговиот напредок во трката, а дури имал и профил на Твитер.

Кога Кактус конечно минал низ целта добил награда, аплауз и медал од организаторите.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *