Куче стана ученик во основно училиште (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Куче по име Лешник стана 39. ученик на основно училиште во Турција.

Loading...

Кучето било пронајдено на гробиштата, а директорот и професорот решиле да му помогнат.

Дали кучето смее да јаде леб, риба или ореви?

Исплашено кутре било однесено во дворот на училиште на кое присуствувале само 38 ученици и веднаш направиле дом за него, а кога дошле децата тие се грижеле за него.

Лешник  стана училишна маскота, ја доби униформата и редовно оди на часови, а децата оставаат да седне на клупата со нив.

ПОЗИТИВА НА ДЕНОТ: Кучето го доби најубавиот подарок за својот роденден (ВИДЕО)

Откако виделе колку децата се грижат за кучето, посвоени се уште две кутриња и шокирани од приказните за животни кои едвај ги преживеале хорорните пожари во Австралија, децата решиле да им ги дадат имињата Коала и Панда.

Чинот на чувањето на Лешник, Коала и Панда ги научи овие деца како подобро да ја разберат емпатијата и грижата за друго живо суштество, а професорите се задоволни од резултатите.

Loading...

Ако се прашувавте дали е попаметна мачката или кучето, еве го одговорот

Погледнете каков ученик е Лешник!


Leave a Reply