Куче по име ”Мочалко” спаси живот на две момчиња (видео)

Сподели со своите пријатели

Никита Никонов (12) и Сташ Нагорнов (8) замалку ќе настрадале од мечка, враќајќи се од продавница во селото Амга во Русија.

Loading...

 Pas spasio dva dječaka od medvjeda

Дечињата почнале да бегаат, но малото момче било поспоро.

”Го фатив Сташ, но мечката го фрли на земја и почна да го каса. Го фатив за глава, за рамената и за грбот. Потрчав кон мечката, неразмислувајќи за себе и за тоа што може да ми се случи. Само сакав да го спасам својот другар”, вели Никита.

Тој фрлил камен на мечката која потоа тргнала кон него и почнала да го граба со канџите и да го каса исто како малиот Сташ. Но, во целата борба, одеднаш се појавил нивниот спасител, куче на соседите по име Мочалка (сунѓер), кој неисплашен, тргнал на неколкупати поголемо животно од себе.

 

 

Кучето лаеше и ја касна мечката и ја натера да побегне кон шумата.

Loading...

Децата за среќа биле само полесно повредени, а мечката подоцна биле успиена.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.