Кривична за лице кој лажно вршел атест на возила во Куманово

Сподели со своите пријатели

СВР Куманово поднесе кривична пријава против А.О. (50) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „фалсификување исправа“ и „измама“.

Во текот на месец септември 2015 година, пријавениот се сретнал со Д.Ц. од Куманово кого го довел во заблуда дека е надворешен соработник на Машински факултет во Скопје, и дека за сметка на факултетот работи на терен на прибирање податоци од возила за вршење атест, односно тој ги прибирал податоците и им ги доставувал потврдите откако ќе била завршена целата работа.

По ова, пријавениот го фотографирал товарното возило на оштетениот марка „Ивеко“ и ги запишал податоците од сообраќајната дозвола, по што изготвил фалсификувана потврда за наводно извршен атест на товарно возило и по четири дена во плико заверено со печат и штембил од Машински факултет – Скопје му ја доставил на оштетениот кој за истото му платил 18.000 денари, по што фалсификуваната потврда заедно со другата документација ја поднел во СВР Куманово.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.