Кревко е здравјето на бегалците кои останаа заглавени на Табановце

Сподели со своите пријатели

Здравствената состојба на оние бегалци кои се заглавцени на граничниот премин Табановце каде поради дождливото време и преполнетите капацитети е навистина хаотично, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи.

На 11-ти март три лица­ завршиле во кумановската болница од кои, две од Авганистан и едно од Сирија е донесено на Инфективното одделенија по извршени здравствени прегледи, (потребни иследувања,направени потребни интервенции и дадена соодветна терапија), по што евратено на пункт Табановце.

На 12-ти март само едно лице од Авганистан било донесено на Инфективното одделение, три лица­ на Детското одделение, едно лице од Авганистан кој бил транспортиран на Хирушкото одделение каде ќе му биде потрена дозата терапија.

На 13-ти март. на Детското одделение се донесени пет деца , на ОРЛ одд. 2 лица од Авганистан, на Хирушко одд едно лице од Сирија на кое им биле овозможени сите здравствени прегледи и добиле соодетна грижа, бидејќи мора да се изгледаат .

Во текот на истиот ден едно детенце завршило Детсктото одделение каде истото бил хоспирализирано.

Loading...

пункт Табановце.) едно дете е Хоспитализирано На Детско одд.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.