a computer screen with a text description on it

Креаторите на ChatGPT претставија уште помоќен и попаметен систем за вештачка интелигенција

Сподели со своите пријатели

OpenAI го објави GPT-4, најновата верзија на својот популарен четбот за вештачка интелигенција ChatGPT.

Loading...

Новиот модел може да одговори на прашања за фотографии (како што е нудење предлози врз основа на фотографии од храна и состојки), како и да создава и пишува етикети и описи.

 

a person holding up a smart phone with an app on the screen

 

GPT-4 може да се справи со до 25.000 зборови, што е околу осум пати повеќе од она за што е способен ChatGPT.

OpenAI вели дека поминал шест месеци обезбедувајќи безбедносни опции за GPT-4 и ги обучувал врз основа на човечки повратни информации.

 

Loading...

 

Сепак, компанијата предупредува дека сѐ уште постои можност GPT-4 да шири некои дезинформации.

GPT-4 првично ќе биде достапен за претплатниците на ChatGPT Plus, кои плаќаат 20 долари месечно за премиум пристап до услугата.

Како и ChatGPT, GPT-4 е вид на генеративна вештачка интелигенција.

 

a close up of a computer screen with a blurry background

 

Loading...

Генеративната вештачка интелигенција користи алгоритми и предвидувачки текст за да создаде нова содржина врз основа на прашања.

OpenAI вели дека GPT-4 има понапредни вештини за расудување од ChatGPT.