Кратка хорор-приказна за една мачка (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

На интернет се случи премиерата на хоророт „Страшливo маче” (Scaredy Cat), којшто според авторите, е првиот хорор-филм за мачки. Главниот лик во филмот, се разбира, е мачка, а негативецот е – краставица.

Loading...

Познато е дека мачките ретко се плашат од темнина, од вештачка имитација на себе, па дури и од непознатото и љубопитноста, што нели, според американската поговорка – „ја убива мачката“… Нашиот херој тука не се плаши ниту од црвениот сок на доматот, но скока по метар и половина кога ќе види краставица зад себе, и ништо друго не го плаши така.

Кусиот хорор-филм на Јутјуб веќе го погледнаа и луѓе од овие простори, па еден коментар гласи дека „штета е што мачката не чула за маринада и туршија”, а некои, пак, сметаат оти „филмчево заслужува Оскар”.

 

 

Слободан Иванов


Leave a Reply