Костовски е новиот шеф на изборен штаб на ОО на СДСМ Куманово

Сподели со своите пријатели

Во пресрет на предвремените парламентарни избори кои ќе се одржат на 24-ти април 2016 година, Општинската организација на СДСМ од Куманово го избра раководството на изборните штабови.

Loading...

10556444_10203896125257951_2181317069374348183_n

За претседател на Општинскиот изборен штаб е избран Мартин Костовски, актуелен претседател на ОО на СДСМ Куманово.

За претседател на Регионалниот изборен штаб е назначен Александар Арсиќ, актуелен координатор на советничката група на СДСМ во Советот на Општина Куманово.

Во рамките на регионалниот штаб за втората изборна единица, освен општина Куманово, влегуваат и општините: Старо Нагоричане, Липково, Арачиново, Бутел, Гази Баба, Ѓорче Петров, Шуто Оризари, Чаир и Чучер Сандево.

На парламентарните избори од оваа изборна единица се избираат дваесет пратеници за Собранието на Македонија,а вкупниот број на гласачи во оваа изборна единица според последните избори е 278.674.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.