Комисијата предлага карантин и за Куманово

Сподели со своите пријатели

Комисијата за заразни болести ќе предложи враќање на полицискиот час од четврток во 21:00 часот до понеделник во 05:00 часот.

Loading...

Движењето ќе биде забрането на целата територија на градот Скопје, со сите општини, како и во градовите Тетово, Куманово со Липково и Штип.

Со ваква одлука, наведените градови практично ќе бидат потполно затворени во наведениот период.

За другите градови, се предлага воведување на полициски час од 16:00 до 5:00 часот следниот ден.

Предлогот првин треба да биде усвоен на следниот состанок на Владата.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *