Колку треба да трае квалитетниот интимен однос? Еве што велат експертите!

Сподели со своите пријатели

Сексот е индивидуална работа, некои сакаат да биде пократок, други сакаат да биде малку подолг.

Loading...

Сигурно барем еднаш сте се запрашале колку навистина треба да трае сексот, ако има одредена бројка.

Истражувањето спроведено на Универзитетот Пен Стејт покажа дека сексот не треба да трае долго.

Експертите веруваат дека сè што трае подолго од половина час се претвора во незадоволство и досада.

Истражувачите Ерик Корти и Џенај Гардни вклучиле дури 59 експерти за сексуална терапија, брачни психолози и семејни терапевти во истражувањето.

 

 

Loading...

Тие ги поделија луѓето или сексот во четири категории според времетраењето:

Сексот кој трае 1-2 минути е секако прекраток, 3-7 минути е адекватен, 7-13 минути пожелен, 15-30 минути предолг, според научниците, пренесува „Крстарица“.

Еве како сексот да трае подолго

Ова е всушност една од целите на мажите, да ја прошират малку интимната врска. Не да трае со часови, туку само да се одложи ејакулацијата.

Меѓутоа, оние кои не можат да издржат толку долго колку што би сакале, се чувствуваат лошо поради тоа.

Предлагаме да пробате една од следните тактики.

 

 

Loading...

Нека таа биде горе

Ако жената го преземе водството, тоа може да го направи сексот малку подолг. Така, го контролира степенот на пенетрација и интензитет.

Ако видите дека мажот е при крај, забавете и смирете се.

Мажот нека ја избере позата што најмалку му се допаѓа

Односно, изберете пози каде стимулацијата е послаба. Исто така, ако имате жена која екстремно ве пали и самото гледање во неа ве доведува до кулминација, изберете пози во кои не можете да ја видите така лесно, односно немате директен поглед на целото нејзино тело.