Колку се штетни клима уредите?

Сподели со своите пријатели

Во лето кога температурите се високи клима уредите се потреба на секое домаќинство, се поставува прашање колку всушност е опасен фреонот што тие го испуштаат во атмосферата?

Фреонот е незапалив плин без мирис, боја и вкус, кој не е отровен. Е течна хемикалија, а се користи во клима уреди и ладилници. Најпознати фреони се R-12 и R-22. Фреонот не се раствра во вода, а продираат високо во стратосферата бидејки е инертен гас.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.