Колку се подготвени Американците да помогнат на муслиманка во неволја? (видео)

Сподели со своите пријатели

Екипата о демисијата на скриени камери „Што би сте направиле вие?“ која се емитува на американската АВС телевизија направила експеримент за да провери кому Американците повеќе би помогнале на муслиманка или немуслиманка.

На нејзиниот автомобил е дупната гумата, а актерката најпрвин се обидувала да привлече внимание додека не носела марама на главата. Очекувано и се добложиле голем број на минувачи, но работите се променија кога таа на главата стави марама.

По некое време и се доближил човек за кој се испоставило дека е муслиман. Во разговор со него тој и бојаснил дека некогаш и неговата сопрга се соочувала со дискриминација и стигматизација.

За среќа тој не бил единствениот подготвен да и помогне на жената со хиџабот. Експериментот го повториле и подоцна, а на „муслиманката“ и други и пружиле помош.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.