Колку отрови всушност има на само едно јаболко? (видео)

Сподели со своите пријатели

Јаболкото е едно од овошјата кои најмногу се затруени со пестициди – едно јаболко се прска и по 12 пати во годината за да ја дочека бербата.

Потоа, сосема е вообичаен процесот на потопување во восок, кој ги прами наизглед поубави и ги чува од пропаѓање.

Експертите советуваат дека е најдобро да се купува јаболко од проверено и органско производство, но доколку не сте во можност најдобро е да ја олупите кората.

Следното видео открива како топлата вода ги симнува наслагите восок, валканоста и хемикалиит еод јаболкото, кои не се за јадење. Колку отрови се наоѓаат само на едно јаболко ќе се изненадите.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.