Колку луѓе гласаа во првите два часа во Старо Нагоричане?

Сподели со своите пријатели

Излезноста до 9 часот на вториот круг претседателски избори во Старо Нагоричане е 3,81%, покажуваат податоците на Државната изборна комисија.

Loading...

Овој процент се базира на вкупно 99,87 отсто од обработени избирачки места.

Тоа е за нијанса помала излезност од првиот круг, кога во исто време гласачкото право го оствариле 3,98 отсто.

Право на глас на вториот круг од претседателските избори во Старо Нагоричане имаат 3.043 избирачи.

На парламентарните избори своето гласачко право во првите два часа денеска го оствариле вкупно 106 гласачи, односно 3,95 отсто од лицата со право на глас.

Право на глас за парламентарните избори во Старо Нагоричане имаат 3.046 избирачи.

Никола Ивановски