Колку лица гласаа во Старо Нагоричане до 13 часот?

Сподели со своите пријатели

Излезноста до 13 часот на вториот круг претседателски избори во Старо Нагоричане е 24,32%, покажуваат податоците на Државната изборна комисија.

Loading...

Овој процент се базира на вкупно 99,87 отсто од обработени избирачки места.

Тоа е за нијанса поголема излезност од првиот круг, кога во исто време гласачкото право го оствариле 22,38 отсто.

Право на глас на вториот круг од претседателските избори во Старо Нагоричане имаат 3.043 избирачи.

На парламентарните избори своето гласачко право до 13 часот го оствариле вкупно 663 гласачи, односно 24,68 отсто од лицата со право на глас.

Право на глас за парламентарните избори во Старо Нагоричане имаат 3.046 избирачи.

Никола Ивановски