19.08.2019 10:17

Колку долго би живееле кога луѓето би пронашле лек за сите болести?

Facebook Twitter Google+

Колку долго би можеле да живеете доколку човештвото би успеало да пронајде лек за болести како што се ракот, маларијата, срцевиот удар?

Како непостоењето на боелста би влијаело на животниот век на луѓето? Колку би живееле ако едиствени причини за смртта би биле несреќите, криминалот и другите начини на кои самите себе сеповредуваме на неприроден начин?

Loading...

Одговорот на оваа прашање се обидел да пронајде еден сајт специјализиран за статиситчки податоци, а со неговата методологија се сложиле и научниците, како што е др. Кетри Кејес, професорка по епидемиологија на Универзитетот Колумбија тврдејќи дека податоците се целосно разумни.

Судејќи по аналитиката до која дошле, просечниот животен век на личност во светот без болест би изнесувала 8.938 години.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments