Колку често жените сакаат да водат љубов

Сподели со своите пријатели

Да бидеме искрени, повеќето луѓе мислат дека мажите се оние кои најмногу иницираат секс. Секако, има и такви, но и жените го прават тоа.

Loading...

Неодамнешна студија покажа дека 75 проценти од жените сакаат секс најмалку три пати неделно. Од над 5.000 испитани жени, 46,8 проценти се задоволни од својот сексуален живот, додека 53,2 проценти сакаат да имаат почести сексуални односи.

 

 

Кога станува збор за оргазам, околу 38,6 проценти од жените доживуваат оргазан барем еднаш во секој сексуален чин, 23,8 проценти од нив често, 16,2 проценти повремено и 10,2% имаат редовни повеќекратни оргазми. Само 8,4 проценти од жените ретко доживуваат оргазам за време на секс со партнер, а само 2,8 проценти никогаш.

Студијата исто така потврди дека најважната работа за жените да имаат добар секс е емоционална поврзаност, односно постоење на меѓусебни чувства. 53,2 проценти од жените мислат така, додека 23,6 проценти од нив ја сметаат предиграта како клуч за сè. Другите фактори вклучуваат комуникација (10,4 проценти), редовна сексуална активност (7 проценти), воведување на новини и разновидност (4 проценти).

 

Loading...

 

Исто така било прикажано кои негативни фактори влијаат најмногу врз сексуалниот живот на жените:

Стрес (39,2 проценти); Лоши партнерски односи (28,2 проценти); Несигурност поради физички изглед (20 проценти) и Грижа за мали деца (11,8 проценти).

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *