Колку „Ајфони“ се потребни за да се стопира куршум од калашников? (видео)

Сподели со своите пријатели

Ако некогаш сте имале премногу слободно време сигурно сте се анимавале со размислување за работи кои во нормални услови не би ги размислувале.

Јунакото на оваа видео очигледно имал многу слободно време за размислување, па на памет му паднала идеја да провери колку Ајфони се потребни за да се стопира куршум испален од пушата АК-74м на сите нас позната како калашников.

Се одлучил да направи експеримент за да ја разреши енигмата кој го копкала. пред пушката поставил осум мобилни телефони од споменатиот модел и тоа од различни генерации, па во нив пука од близина.

Куршумот ќе застане сепак пред еден од телефоните и тоа на шестиот по ред.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.