Колкава е температурата на водата во македонските езера?

Сподели со своите пријатели

Температурата на водата во македонските езера е совршена за разладување од високите температури.

Според податоците на Управата за хидрометеоролошки работи од 13:30 часот, водата во Охридското езеро има температура од 25 степени, Преспанското има половина степен повисока температура, а најтопло е Дојранското езеро со високи 28,4 степени целзиусови.

Loading...

Image by arttulehtinen1 from Pixabay


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *