Колкава е излезноста до 9 часот во Старо Нагоричане и Липково?

Сподели со своите пријатели

Во Старо Нагоричане со пресекот во 9 часот излезноста изнесува 6,15 отсто, односно правото на глас го оствариле 180 лица.

Во оваа општина денеска можат да гласаат вкупно 2.926 лица, на 31 избирачко место.

Loading...

Липково до 9 часот бележи најмала излезност. Правото на глас го оствариле само 1,65% од граѓаните или гласале вкупно 423 лица.

Во оваа општина денеска можат да гласаат 25.666 лица на 36 избирачки места.

Никола Ивановски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *