„Количка“ – Се*с поза која ги излудува жените

Сподели со своите пријатели

Ако сакате малку да експериментирате во кревет, дури и надвор од него, тогаш сигурно ќе ве интересира позата за која сите зборуваат во моментот.

Loading...

Според британска студија, секс позата наречена „ количка“ е на врвот на листата со желби.

 

 

Како се изведува?

Оригиналната позиција значи дека дамата ја зазема почетната позиција и се спушта во класичната  „кучешка поза“, потпрена на колената и лактите.

Нејзиниот партнер се приближува од стоечка положба одзади, ги крева нозете и на тој начин продира.

Loading...

 

 

Мажот  постојано ги држи нозете на својата партнерка и така настанало името „количка“.

На жените оваа поза ги овозможува длабока пенетрација, а на мажот му дава совршен поглед на нејзините гениталии.

Нормално дека оваа секс поза бара подготовка и е физички многу напорна за мажот. Затоа припадниците на посилниот пол често ја избегнуаат.