Која крвна група ја имаат најдобрите љубовници? Еве што велат научниците!

Сподели со своите пријатели

Германски научници направија бројни студии за да утврдат дали карактерот е тесно поврзан со крвната група.

Loading...

Карактерот се сфаќа како клучни карактеристики на една личност, тој е збир на когнитивни и емоционални карактеристики на една личност.

Значи, дали карактерот, во комбинација со темпераментот, може да биде поврзан со крвната група и стравот?

 

 

Логично, како и со други вакви истражувања, важи истото правило: некои ќе се согласат со резултатите, додека други ќе тврдат дека немаат никаква научна вредност.

Најдобро е да се уверите во вистината.

Loading...

Едно од многуте студии покажало дека најжестоките љубовници имаат крвна група А, додека оние со група Б се најискрени и најсигурни партнери.

Крвната група АБ се карактеризира со чувствителност, додека оние кои имаат нулта генерално се нетолерантни кон жените и често имаат конзервативни ставови кога станува збор за сексот.

 

 

Сепак, она што треба да се потенцира особено е дека односот помеѓу жена и маж не зависи најмногу од неговиот темперамент, туку од други фактори, како што е неговиот однос со неговата мајка.

Бидејќи за време на растењето стекнуваме одредени ставови и однесувања, тие се променливи, иако се дел од нашата личност. Ова значи дека односот помеѓу нас и нашиот партнер зависи од нас самите.

Некој што е нетолерантен кон жените, сè уште треба да ги преиспита своите модели на однесување и размислување, и да не се однесува на нивната крвна група.

Loading...