Која е најдобрaтa возраст за почеток на сексуалниот живот?

Сподели со своите пријатели

Најдобрaтa возраст за почеток на сексуалниот живот е меѓу 18 и 19 години, утврдија американските научници.

Според експертите ова e оптималната возраст за губење на невиноста, бидејќи тогаш и момчињата и девојчињата достигнуваат физичка и психичка зрелост за овој чекор.

Loading...

Во истражувањето на стручњаците учествувале 5.000 млади помеѓу 14 и 25 години.Експериментот покажа дека околу 50% од нив биле интимни, пред да наполнат 16 години.Повеќето од нив не се познавале добро со партнерот и не користеле заштитни средства.

39% од учесниците имале секс за прв пат меѓу 16 и 21 година, а 40% од нив тоа го направиле со партнер со кој се во врска одамна. 60% користеле кондом. Само 10% од волонтерите во тестот почнале да имаат секс по 21-виот роденден.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *