Кој одлучува дали видеото на ТикТок ќе стане вирално?

Сподели со своите пријатели

Конечно стигна потврда на она во што долго се сомневаа сите во ТикТок заедницата, а станува збор за тајната зад виралните видеа.

Loading...

Имено, шестмина поранешни и сегашни вработени во ТикТок потврдиле за Forbes дека одредени вработени во американската поделба на ТикТок поседуваат неверојатна моќ, поради што видеото станува вирално.

Тајно оружје

Тоа е тајно оружје на вработените што им дава опција да „засилат“ видео за да добијат поголем дофат на платформата, што тие го нарекуваат „загревање“.

Во основа, „загревање“ е она што тие го нарекуваат нивната тајна моќ за подобрување на досегот на видеата и обично се користи за да и помогне на апликацијата „да ги претстави познатите личности и креаторите во подем во заедницата на ТикТок“.

Големо признание

Ова големо признание доаѓа по долгогодишни шпекулации дека постои скриена опција која може да се искористи за зголемување на прегледите на видеата на огромни бројки.

Скриената опција го заобиколува алгоритмот на ТикТок и ги преместува видеата на изворот ForYou на случајни корисници и е „оперативна интервенција за постигнување одреден број прегледи на видеа“, објаснуваат вработените.

Според документите до кои дојде Форбс, овие типови на „загреани“ видеа сочинуваат 1-2 отсто од вкупните дневни прегледи на платформата.